leading educational portal of india
Most Recent Articles
Most Rated Articles
Categories

Defence & Police

General Knowledge

Hobbies& Habits

National Symbols

Nature

Products & features

Travel/ Tourism

Thinking Ability
More Confused
Author : Pradeep
Category : Thinking Ability
posted Date :
Total No.of views :
Total No.of Comments : 2
Rating: 
3.7 / 5 (23 votes)


Tags :
More Confused

More Confused

1. How can you divide a bowl of eight eggs among eight people so that one egg remains in the dish ?

Ans : Very simple. Give the last person the dish with the egg in it !

2. Stand with your right side against a wall. Make sure that the right side of your right shoe is touching the wall. Now lift your left foot off the ground and hold it up for a few seconds. Is it very difficult to do this ? Can you think why ?.

Ans : As you lift your left foot up, you have to maintain your balance. In order to do this, you will have to shift your weight to the right. The wall against which you are leaning acts as an obstruction and you cannot move your upper body to the right.

3. If 5 x 7 = 5, 8 x 9 = 8, then what will 10 x 5 = ?

Ans : 10 !

4. What is the number that comes before the number after 15 ?

Ans : The number 15 !

5. A piece of wood has to be cut into seven pieces, one piece a day. How many days will it take ?

Ans : 6 days.

6. If Tenaaz is older than Shreya and Aditi is older than Tenaaz, who is the youngest of the three ?

Ans : Shreya ! (No wonder then, that she is called Little Shreya ! )

7. How many alphabets are there between F and U ?

Ans : 14.

8. What is it that goes up a hill and down the hill and yet never moves ?

Ans : A Road !

9. What will you do if you cannot lead a group ?

Ans : Follow the leader !

10. Little Shreya told Tenaaz, "I have three sisters, Ria, Nina and myself ". Tenaaz burst out laughing. Why did she laugh ?

Ans : In place of `myself ` the name of the third sister should have been said.


 

Comments


Receive All Updates Via Facebook